Haases forlagssystem

Haase & Søn er et af Danmarks ældste forlag, men absolut spillevende med tankevækkende udgivelser til forskning og undervisning samt fiktion. Det er altid spændende at kigge forbi www.haase.dk, og det er sjældent, man ikke finder spændende og læseværdige nyheder.

Komplet forlagsadministration og styring af udgivelser – alt undtagen bogholderiet ligger i et system designet af og udviklet til Haases forlag.

Det er forlagschef Michael Haase, der står for beslutningen om at basere løsningen på FileMaker Pro og FileMaker Server:

“Løsningen fra CODEO opfylder alle de krav, vi stillede til en moderne webbutik: Den skulle være nem, enkel og lige til at gå til, så vi kunne bruge mere tid på det kreative. Det lykkedes. Den nye hjemmeside sparer os således mange timer ugentligt, som vi nu kan bruge på at udtænke nye projekter. At folkene bag CODEO så også er gode og behagelige sparringspartnere, der sætter sig ind i vore ønsker og tankegange, var blot et ekstra plus. Det nye system integrerer det redaktionelle system og bogbasen direkte med websitet og webbutikken. Begge dele er 100% drevet af de samme FileMaker databaser, og ordrer havner direkte der, hvor de skal – genialt at der er fuld sammenhæng mellem webbutikken – varerne, indkøbskurven og styringen af ordrer.”

Michael Haase
Det er forlagsdirektør Michael Haase, der står bag beslutningen om at basere hele forlagets drift på FileMaker.

Internt på Haases forlag har man CODEOs FileMaker løsning på alle computerne. Det er her, man styrer den redaktionelle proces fra idé og frem til færdig udgivelse. Det er også her, man håndterer levering og logistik.

Forlagets website kører også direkte fra FileMaker løsningen. Dermed er en bog på nettet i samme sekund, hvor man i det interne administrationssystem trykker på OK.

Der er stigende krav til effektivisering og håndtering af mange medier. Traditionelt bogtrykt bog, e-bog, lydbøger o.s.v. samt de mange nye distributionsmetoder et forlag skal forholde sig til. Man skal løbende tilpasse sig nye forretningsmodeller.

Her er det uvurdérligt at have fuldt styr på en 100% integreret databaseløsning, hvor alt hænger sammen. Ordrerne fra websitet falder direkte fra websitet ind i databasen.

Websitet er med det omfattende titelkatalog og overblik forlagets vindue mod den store verden. Læg dertil de mange muligheder websitet tilbyder brugerne af undervisningsmaterialer fra Haases forlag. Alt fra øvelser, rettelsesdokumenter og ekstra tilbud til det enkelte undervisningsmateriale ligger klar i databasen og hentes via www.haase.dk.

Webshop hos Haase & Søn

Så snart en titel sættes som klar til salg, dukker den op i webshoppen. Så snart der er en, der bestiller eller køber en bog, er ordren inde i FileMaker databasen og klar til at blive leveret.

Løsningen

Udover at understøtte FileMaker Pro klienter rummer FileMaker Server også en kapabel webserver, som står for hele publiceringen af www.haase.dk og styrer webshoppen.

Til det daglige arbejde anvender forlagets medarbejdere FileMaker Pro. Her har de det fulde overblik over alle udgivelser, titler under produktion, salg, webshop o.s.v.

Carsten Levin fra CODEO har fulgt Haases forlag og udviklingen af løsningen over årene. Og udtaler:

“Vi har jo lavet vidt forskellige løsninger til de forlag, vi har arbejdet med. Men jeg er rigtig glad for løsningen hos Haase. Der er mange rigtig gode detaljer, som Michael Haase har tænkt godt over og har gennemarbejdet grundigt, før vi har implementeret dem. Japanese to English dictionary. Endnu engang er det en bekræftelse af, at des flere kræfter man anvender på planlægning og de indledende overvejelser, des bedre bliver det endelige resultat.”

Bare fordi man er mere end 125, kan man godt være på Facebook

Det er allerede en del år siden, vi fik spørgsmålet fra Haases Forlag: Kan I kombinere deling på Facebook med en database som Filemaker? Og da Facebook integration er ligetil, og da FileMaker kan kombineres med alt, så var svaret som sædvanlig: Ja!

Tilsvarende er der en omfattende udvidelse til rigtig mange af titlerne, som er direkte tilgængelig på websiderne. Bl.a. tillægsmateriale til læreren, til elever/studerende og dertil selvfølgelig pressemateriale. Uanset om det er gratis, eller om det koster penge, er det lige ved hånden. Dem der skal bruge det behøver ikke først ringe til forlaget for at bestille.

Dette er et udtryk for det, der fra starten var tanken bag www.haase.dk, at det skal lette det daglige arbejde både for forlaget og for lærere, studerende og kunder, der bruger titlerne fra Haase & Søns forlag. Og her var det en stor fordel at have et databasesystem lavet i FileMaker bag løsningen – det interne og det eksterne hænger naturligt sammen.

Præsentationen er vigtig

Der er omfattende præsentationer af titlerne, som fremtræder tiltalende både i listeform, og når man får vist detaljesiderne.

Bemærk herunder hvordan ekstramaterialer, her pressemateriale og forside, kan hentes på samme side, hvor bogen bliver præsenteret. Den bagvedliggende database og websitet giver med sin integration meget vide grænser for sammenkædning og præsentation af titlerne.

Udover naturvidenskab og skønlitteratur rummer forlagets webkatalog også et omfattende udvalg af artikler om historie, samfundsvidenskab og religion/religionshistorie.