Online er ikke altid sagen

Når man er på farten, har man brug for opdaterede informationer hele tiden, og firmaet har brug for at have data for at have overblik. Men det betyder ikke, at løsningen behøver være online hele tiden. Og heldigvis er FileMaker offline løsninger understøttet som standard med FileMaker Go og FileMaker server.

Ideen med at bruge FileMaker offline er, at løsningen synkroniserer med serveren, når der er netforbindelse, begge veje. Virksomheden får informationer ind, og den, der er på farten, får opdateret information og opgaver fra serveren.

CODEO FileMaker offline sync modul

CODEO i vores løsnings framework har udviklet en synkroniseringsmodel, som vi bruger som udgangspunkt i næsten alle vores online løsninger. Fx i vores høstregistreringsløsning til Danfrugt og i CODEO Servicesystem/SecurityLab.

Vi har udviklet på denne løsning siden 2011, og den er med tiden blevet udbygget og optimeret, så den også understøtter delvise opdateringer af de vigtigste data uden at synkronisere alt. Det kan, alt efter situationen, være relevant kun at opdatere en enkelt opgave/et projekt eller informationer til en specifik medarbejder.

Bo Sigaard
Bo Sigaard, CODEO: “I modsætning til hvad folk tror, så er offline som regel væsentligt bedre end online, når det gælder registrerings- og serviceløsninger. Offline virker altid og sikrer, at alt kører hurtigt og sikkert.”

Hvad betyder offline for brugeren og virksomheden?

For brugeren af løsningen betyder offline, at løsningen altid fungerer, også når det er allermest kritisk, og man skal tage fotos, videoer til dokumentation, eller hvis man står og præsenterer for en anden part og fx skal have underskrift på en bestilling eller på en rapport.

Dertil kører det lynhurtigt, da der ikke trækkes og leveres over nettet.

Det giver tryghed der gør, at man faktisk anvender løsningerne, når man ved, det altid virker. Og det fjerner den undskyldning, man ofte bruger overfor virksomheden/ledelsen, at teknikken var i vejen.

Konsekvensen af vores brug af FileMaker offline løsninger er en bedre brugeroplevelse og væsentligt forbedret datakvalitet.

Inspiration – et par film

Hvis din virksomhed selv udvikler jeres FileMaker løsninger, så er der her et par film, I kan bruge for at sætte jer ind i synkroniseringens univers … men I kan selvfølgelig også overveje at få CODEO til at se på jeres problemstilling.